کارگاه

فرآیند کار مشعل گازی به زبان ساده

مشعلهای گازسوز برای احتراق با گاز طبیعی و گاز مایع طراحی و تولید می شوند. هوای مشعلهایی که بصورت صنعتی ساخته می شوند توسط یک الکتروموتور که بر روی دمنده هوا نصب می شود، تامین می گردد. هوای ورودی نیز توسط شیر قابل تنظیم یا سروو موتور نصب شده روی خط هوا کنترل می شود. این عمل برای ترکیب مناسب گاز و هوا در ورودی مشعل توسط انشعاب سنسی که بعد از سروو موتور هوا برای گاورنر گاز (Air rsh Gas) ارسال می شود، انجام می شود تا به نسبت هوای ورودی، مقدار گاز ورودی را کنترل کند. همچنین خطوط گاز هوا مجهز به سوئیچ فشار است تا اگر مقدار فشار ورودی هوا یا گاز از مقدار معینی کمتر شد، مشعل به صورت خودکار خاموش شود. البته سوئیچ دیگری بر روی خط گاز وجود دارد تا اگر فشار گاز ورودی به مشعل از مقدار معینی بیشتر شد، مشعل به طور خودکار خاموش شود. به منظور افزایش پایداری شعله مشعل های گازسوز برای ترکیب بهتر گاز با هوای احتراق، یک شعله پخش کن با زاویه مناسب در جلوی نازل تعبیه شده است تا علاوه بر ترکیب صحیح، بازده و ارزش حرارتی مشعل را بهینه کند.

مخلوط گاز و هوا توسط جرقه ای که به وسیله ترانس با ولتاژ بالا بین الکترودهای جرقه یا شمع ایجاد می شوند، مشتعل می شود؛ سپس شعله تشکیل شده توسط یون یا چشم (UV) کنترل و نظارت می شود. شعله به هر دلیل خاموش شود، جریان گاز به طور خودکار قطع می شود. تمام این فرآیند توسط رله مشعل کنترل می شود.

مشعل صنعتی
 

نقش و کاربرد مشعل در کوره های صنعتی

انتخاب نوع مشعل در کوره های صنعتی، امروزه یکی از مهمترین ارکان ساختاری یک کوره صنعتی می باشد. مشعلهای نصب شده بر روی کوره های صنعتی از لحاظ ساختار طراحی مشعل و نیز نوع سوخت مصرفی به انواع گوناگون طبقه بندی می شوند.

مشعلهای پراستفاده در کوره های صنعتی عبارتند از:

الف) مشعل سرعت بالا

ب) مشعل سرعت متوسط

ج) مشعل تابشی "رادیانت تیوپ"

د) مشعل شعله مسطح

ه) مشعل پیش مخلوط

مشعلها بر اساس نوع سوخت مصرفی به چهار بخش گازسوز، گازوییل سوز، مازوت سوز و مشعلهای دوگانه سوز تقسیم می شوند. عمده ترین کاربرد این مشعلها در کوره های صنعتی به شرح ذیل می باشد:

1- کوره های پخت شیشه و سرامیک، آجر نسوز و انواع خشک کن ها

2- کوره های پیش گرم فرآورده های صنعتی

3- کوره های عملیات حرارتی ذوب فلزات فلزی و غیرفلزی

4- انواع دیگهای بخار

 
مشعل صنعتی
 

سوئیچ فشار چیست؟

یکی از ابزارهای مهم و تاثیرگذار در سیستم حفاظتی مشعلها سوئیچ فشار است. تجهیزات مختلفی برای حفاظت از سایر قطعات نصب شده روی یک مجموعه به کار گرفته می شود که مهمترین آن سوئیچ فشار است. روش کار سوئیچ فشار گاز به گونه ای است که با یک مکانیسم ساده، زمانی که در مسیر ورودی گاز یا هوا مشعل به فشار موردنظر می رسد، یک کنتاکت الکتریکی را فعال کرده و این کنتاکت یک سیگنال الکتریکی را به تابلو فرمان ارسال می کند تا سیستم را قطع کند.

وظیفه سوئیچ فشار بدین صورت است که وقتی فشار به میزان مشخصی که دامنه آن قبلا تنظیم شده برسد، سیستم سوخت رسانی را قطع کند تا از آسیب رسیدن به دیگر قطعات مجموعه و خطرات احتمالی جلوگیری شود.

سوئیچ های فشار به دو دسته فشار بالای "های پرشر سوئیچ" (HPS) و فشار پایین "لو پرشر سوئیچ" (LPS) تقسیم می شوند. سوئیچ های های پرشر برای جلوگیری از آسیب رسیدن به قطعات بر اثر افزایش فشار محافظت کرده و باعث قطع سیستم می شوند، ولی سوئیچ های لو پرشر در زمان کاهش فشار گاز از حد مجاز سیستم را قطع می کند. البته لازم به ذکر است که دامنه فشار این سوئیچ ها بنا به نیاز فشار کاری مشعل قابل تنظیم است.

سوئیچ ها همانطور که از نامشان مشخص است، تغییرات فشار را تشخیص داده و در فشار معین شده تغییر وضعیت می دهند و یک کنتاکت الکتریکی را قطع یا وصل می کنند.

 
مشعل صنعتی
 
 

ترموکوپل (سنسور حرارتی)

ترموکوپل

ترموکوپل که به آن "جفت حرارتی" نیز گفته می شود، وسیله ای است که در آن با اتصال دو فلز غیرهمجنس با یکدیگر بعد از گرم شدن محل اتصال، برق کم ولتاژ تولید می شود.

اجزای ترموکوپل

ترموکوپل

مزیت استفاده از ترموکوپل

مزیت ترموکوپل ها اندازه گیری دمای بالای آنهاست که از منفی 200 تا مثبت 1800 درجه سانتی گراد را در بر می گیرد. مزیت دیگر ترموکوپل ها کارکرد خطی آنها در محدوده اندازه گیری است.

رابط ترموکوپل

رابط ترموکوپل ابزاری است جهت ارتباط ترموکوپل و ترموستات؛ تا ولتاژ تولید شده در ترموکوپل را به نمایشگر انتقال دهد. رابط ترموکوپل به دو شکل مصرف می شود. در نوع اول، رابط ترموکوپل، خود سیم رابط ترموکوپل با اتصال در زیر پیچ های ترمینال متصل می شود و در نوع دوم، رابط ترموکوپل در دو سر رابط از اتصالات فیشی ترموکوپل استفاده می شود.

سیم ترموکوپل

سیم ترموکوپل به دو فلز غیر همنام گفته می شود که از یک طرف به هم تابیده و جوش (کوپل) شده اند که از همین نقطه، اتصال دما را به ولتاژ تبدیل می کنند. سیم ترموکوپل دارای تنوع بسیاری در جنس آلیاژ سیم ها و جنس روکش آن می باشد.

ترموکوپل

مغزی ترموکوپل

در داخل ترموکوپل های هددار از مغزی ترموکوپل استفاده می شود تا بتوان در زمانی که ترموکوپل خراب می شود، ولی غلاف آن سالم است، فقط با تعویض مغزی ترموکوپل دوباره از آن استفاده کرد.

کاربرد ترموکوپل

ترموکوپل در صنعت کاربرد زیادی دارد. در هر عملیات تنظیم و کنترل کردن حرارت، ترموکوپل نیاز حیاتی است. کوره های حرارتی و گرم کن های صنعتی و تمام مخازن نیاز به ترموکوپل دارند.

انواع ترموکوپل حرارتی

ترموکوپل

ترموکوپل تیپ J

این ترموکوپل از آلیاژ آهن و مس- نیکل ساخته می شود. محدوده دمایی آن بین منفی 180 و مثبت 750 درجه سانتی گراد می باشد. به دلیل اکسید شدن آهن از ترموکوپل های J بیشتر در صنایع تزریق پلاستیک استفاده می شود.

ترموکوپل تیپ K

این تیپ ترموکوپل از دو فلز ناهمنام نیکل- کروم و نیکل - آلومینیوم ساخته می شود. محدوده دمایی ترموکوپل تیپ K بین منفی 200 تا مثبت 1350 درجه سانتی گراد است. این ترموکوپل معمولا پرکاربردترین و پرمصرف ترین نوع است و در دماهای معمولی مورد استفاده قرار می گیرد. می توان از آن با روکش استیل 316 در موقعیت های اسیدی نیز استفاده کرد. جنس آنها در مقابل اکسید شدن کاملا مقاوم است.

ترموکوپل تیپ E

سنسور دمای تیپ E از دو فلز نیکل- کروم یا مس- نیکل ساخته می شود. محدوده دمایی این ترموکوپل بین منفی 40 تا مثبت 900 درجه سانتی گراد است. این تیپ از ترموکوپل حساسیت بالایی دارد و در مواردی استفاده می شود که حسگر آن محافظت نشده باشد (بدون روکش باشد).

ترموکوپل تیپ T

این تیپ از ترموکوپل از مس و آلیاژ مس و نیکل ساخته می شود. محدودیت دمایس آن بین 250 تا 400 درجه سانتی گراد است و بهتر است در دماهای پایین از آن استفاده شود. این تیپ از ترموکوپل در برابر رطوبت مقاومت خوبی داشته و رنج حرارتی مناسبی دارد.

ترموکوپل تیپ S

این ترموکوپل جهت اندازه گیری از صفر مطلق تا 1150 درجه سانتی گراد کاربرد دارد.

انواع غلاف ترموکوپل:

غلاف ترموکوپل استیل 316 که دارای مقاومت دمایی بین صفر تا 1100 درجه سانتی گراد است.

غلاف ترموکوپل استیل 309 که دارای رنج دمایی بین صفر تا 850 درجه سانتی گراد است.

غلاف ترموکوپل استیل 310 (استیل 321 یا استیل 4841) که دارای رنج دمایی 1200 درجه سانتی گراد است.

غلاف ترموکوپل استیل 304 که دارای مقاومت دمایی 1000 درجه سانتی گراد و مقاوم در برابر خورندگی است.

 

جدول راه اندازی موتور به صورت ستاره - مثلث

 
 

جدول انتخاب جهت قرارگیری فن

 

جدول رنگ بندی کابل های ترموکوپل طبق استاندارد جهانی

 
 

جدول راندازی موتور به صورت تک ضرب

راه های تماس

تماس با ما


کرج ، شهرک یاس ، مجتمع نیکان واحد 31


34277851 026

34277499 026

09352292109

info@ashak.co.ir